Az első nő a legkeresettebb terroristák között

Rendőrgyilkossággal vádolják Tupac Shakur keresztanyját. Két egymillió dolláros vérdíj van a fején.
Kapcsolódó cikkek

Az amerikai szövetségi rendőrség bejelentette, hogy feltették az első nőt “a 25 leginkább keresett terrorista” nevét tartalmazó listára.

Az amerikai Joanne Chesimardot azzal vádolják, hogy 40 éve megölt egy rendőrt, és a gyanú szerint Kubába menekült.
Az Assata Shakur néven ismert Joanne Chesimard a Fekete Felszabadítási Hadsereg nevű szélsőbalos amerikai szervezet tagja volt, amely a hetvenes években fogott fegyvert az afroamerikaik védelmezésének jelszavával.

Chesimardot, aki az 1996-ban Las Vegasban agyonlőtt Tupac Shakur rapper keresztanyja, azzal vádolják, hogy 1973. május 2-án két bűntársával megölt egy rendőrt New Yersey szövetségi államban. Joanne Chesimard elmenekült, majd őrizetbe vették és 1977-ben emberölés miatt vádat emeltek ellene. Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, a börtönből két évvel később sikerült elszöknie.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) csütörtöki közlése szerint Chesimardot 1984-ben Kubában látták, és feltehetően jelenleg is ott tartózkodik.

Joanne Chesimard a második amerikai állampolgár az FBI által leginkább keresett 25 terrorista listáján. Az FBI egymillió dollár jutalmat ajánlott fel annak, aki segít őrizetbe venni. További 1 millió dollárt ajánlott fel New Jersey állam is.