Furcsa fénykör jelent meg az égen

Rémült emberek százai hívták a katasztrófavédőket az égi jelenség láttán. Itt a világvége?

Elárasztották a segélykérő telefonhívások a katasztrófavédelmi hivatal központját, hogy egy élesen világító fénygömb megjelenésére, valamint a megszokott szürke égbolt megváltozására hívják fel a figyelmet. A nagy fényt kibocsátó jelenség kelet felől jelent meg az égen, majd lassan egyre magasabbra emelkedett, és nyugat felé kezdett el haladni, miközben egyre fényesebbé, majd szó szerint vakítóvá vált.


Forrás: Facebook

A betelefonálók riadtan tudatták, hogy a furcsa fénygömbre már rá sem lehet nézni, és aki mégis megtette, szinte teljesen elvesztette látását, igaz, csak percekre. Már az is hunyorgásra késztette az embereket, ha csak abba az irányba néztek, ahol az égbolton volt.

A tűzgolyóként is jellemzett jelenség a beszámolók szerint erős meleget sugárzott le a Földre, és sokan azt vették észre, bőrük kipirult, miután hosszabb ideig érte a gömbből kitörő erős fény.

Közben az égbolt is megváltozott. A megszokott szürkeség helyett kék, egészen pontosan világoskék színű lett. „Nem is emlékszem, mikor láttam utoljára ehhez foghatót” – mondta el egy hallhatóan ijedt ember.

Megnyugtatásul a magyarázat!

Címkék: időjárás