Elkelt a világ legdrágább maradék tortája

480 ezer dollárért kelt el az a kék-fehér pamutvászon ruha, amelyet Judy Garland viselt az Óz, a csodák csodája című filmben, Vilmos herceg esküvői tortájának egy maradék szeletéért pedig 1375 dollárt fizettek egy Beverly Hills-i aukciós házban.

A Julien’s Auctions közlése szerint a kötényes ruhát és a fehér, puffos ujjú blúzt, amelyet Garland az 1939-es filmben viselt nagyjából az előzetes becslés szerinti áron adták el.

Ennek ellenére ez a közel félmillió dollár alacsonynak mondható egy tavalyi, szintén hollywoodi jelmezeket kínáló aukcióhoz képest, amelyen a mostanihoz hasonló ruha, amelyet az Óz próbafelvételeihez használtak 910 ezret ért egy gyűjtőnek.

Az árverési ház munkatársa, Darren Julien ezt azzal magyarázta, hogy míg a próbákra csak néhány öltözet készült, addig a filmben hét különböző példányt is használták a jelenleg eladott darabnak.

A vásárló személyéről a cég nem adott felvilágosítást.

Az aukció más figyelemre méltó tételei között szerepelt még Julie Andrews zöld virágos ruhája a Muzsika hangja című musicalből, ezt 38 ezer dollárért adták el, míg Steve McQueen motoros dzsekije 50 ezret ért egy vásárlónak. Az a lila gyapjúszoknya, amelyet Marilyn Monroe viselt A folyó, ahonnan nincs visszatérés című filmben szintén 50 ezer dollárért kelt el.

Az árverés egy különös tétele, Vilmos herceg esküvői tortájának egy szelete 1375 dolláros áron talált új gazdára.

Címkék: aukció