Gázát lőtte Izrael hajnalban

Ellencsapásnak szánták.

Az izraeli légierő csapást mért három Gázai övezeti célpontra szombat hajnalban, válaszul arra, hogy előző este egy palesztin területről kilőtt rakéta csapódott be egy dél-izraeli településen – közölte az izraeli hadsereg illetékese.

Az izraeli repülőgépek “terrorista tevékenységben érintett helyszíneket” vettek célba, kettőt a Gázai övezet északi, egyet pedig a térség középső részén. A csapás válasz volt az Izrael déli része elleni rakétatámadásra – írja a közlemény.

Az izraeli rendőrség szerint a palesztin rakéta Netivot falu egyik épülete mellett csapódott be péntek este, de nem okozott jelentős kárt.

Az incidens a Gázai övezetből kiinduló rakétatámadások és az izraeli válaszcsapások újabb sorozatába illeszkedik. A támadásért azonban ezúttal a Gázai övezetben hatalmon lévő Hamász mozgalom vállalta a felelősséget, először azóta, hogy az általa kormányzott területen júniusban összecsapásokra került sor egy dzsihádista szalafista csoport, a Hamász és az Iszlám Dzsihád fegyveresei között.

Az eset azért figyelemre méltó, mert hivatalos nyilatkozatai alapján a Hamász igyekszik hallgatólagos tűzszünetet betartani Izraellel szemben.

Címkék: izraelgáza