Hivatalosan is két apja lett egy babának

Örökbefogadás nélkül a sajátjaként sikerült anyakönyveztetnie egy gyermeket egy argentin homoszexuális férfipárnak - – jelentette be egy argentin melegszervezet vezetője.
Kapcsolódó cikkek

“Ez a világon az első eset, hogy egy gyermeket két férfi saját fiaként ismertek el már az anyakönyvi hivatalban anélkül, hogy bírósági vagy bármiféle más hatósági döntés kellett volna hozzá” -– mondta María Rachid.

Argentína lett 2010-ben az első latin-amerikai ország, ahol engedélyezték az azonos neműek házasságát. 2010. szeptember 9-én jegyezték be a Buenos Aires-i anyakönyvbe az első csecsemőt két nő fiaként.

A 41 éves Carlos Grinblat és a 35 éves Alejandro Dermgerd közös fiúkként jegyeztethették be az anyakönyvbe az egyhónapos Tobiast, aki Indiában született a pár által kiválasztott béranyától.

“Egyetlen dologért harcoltunk, azért, hogy családot alapíthassunk” –- mondta az egyik boldog kispapa az újságíróknak.

Az azonos neműek házasságának 2010-es engedélyezése óta házasságát 5840 melegházasságot kötöttek az országban. Idén májusban pedig ismét nagy meglepetést okozott Argentína, amikor engedélyezte a nemi identitás teljesen szabad megválasztását.