Élő adásban vert nőt a náci politikus

A görög szélsőjobboldali párt szóvivője valósággal megsorozta a kommunista párt képviselőnőjét az egyik kereskedelmi tévé reggeli műsorában.

A májusi parlamenti választásokon a parlamentbe bejutott Arany Hajnal neonáci párt szóvivője, Iliasz Kazidiarisz szóváltás után előbb egy pohár vízzel leöntötte a Radikális Baloldali Koalíció képviselőnőjét, majd a kommunista párt képviselőnője ellen fordult.

Kétszer pofonvágta, és mielőtt lefogták volna, még ököllel az arcába sújtott, tette mindezt az egyik kereskedelmi tévé csütörtök reggeli élő műsorában. Az athéni ügyészség vizsgálatot indított, és elrendelte Kazidiarisz őrizetbe vételét.

A neonáci politikus ellen már folyik eljárás illegális fegyvertartás miatt, valamint azért, mert a gyanú szerint tettestárs volt egy rablásban. Kommunista riválisa épp ezt említette meg a tévévita során, erre válaszolt ökölcsapásokkal a szóvívő.

A görög neonáci pártnak az ország történetében első alkalommal sikerült bejutnia a parlamentbe, a voksok 6,98 százalékát szerezte meg, ezzel 21 képviselője van az athéni törvényhozásban. A sikertelen koalíciós tárgyalások nyomán június 17-én új választásokat tartanak Görögországban.