Gyerek fékezte meg a száguldó buszt

Jeremy Wuitschick tizenhárom évesen Amerika hőse. A diák Washington államban, Milton városában utazott egy buszon, amelynek a sofőrje elájult vezetés közben.

Az esetről készült fedélzeti videón jól látszik, hogy a sofőrnek hátrabicsaklik a feje, és eszméletét veszti. A buszon ülő diákok többsége ledöbben, míg Jeremy gyorsan a kormányhoz ugrik és átveszi a volánt. Ezt követően levette a gyújtást és az út jobb oldalához navigálta és leállította a buszt. 

De nemcsak Jeremy, hanem egy másik iskolatársa is gyorsan ura lett a helyzetnek, és segített elsősegélyben részesíteni a sofőrt, amíg mások telefonon kértek segítséget. A rendőrség közleménye szerint egyetlen diák nem sérült meg, a buszsofőr feltehetően infarktust kapott, és súlyos állapotban került kórházba. Jeremy egy riporter kérdésére annyit mondott, csak arra tudott gondolni, hogy nem akar meghalni.

Mint az eset után elhangzott, Amerikában a diákok elsősegély-tanfolyamban részesülnek, ahol olyan helyzetre is felkészítik őket, mit kell tenni, ha az iskolai busz sofőrjével történik valami. Persze, hogy éles helyzetben ki hogyan cselekszik, az más kérdés.

Címkék: amerikabaleset