Rómában a nyílt utcán lövik le az embereket

Rekordot döntött az utcai erőszak Rómában. Legutóbb egy kilenc hónapos kislányt öltek meg egy rablótámadás közben.
Kapcsolódó cikkek

Egy kínai kereskedő és kislánya esett áldozatául a Rómában történt újabb erőszakos bűncselekménynek. A külvárosi otthonába minden este tíz órakor hazatérő Zhou Zengre lakóháza kapujában támadtak rá az ott várakozó támadók, pénzváltójának és presszójának napi bevételét követelve. Először bottal ütlegelték, majd amikor a kínai kereskedő családját védve ellenszegült, tüzet nyitottak a 32 éves férfira, aki kezében tartotta a kilenc hónapos kislányát. Az apa és gyermeke a helyszínen meghalt, az anya megsebesült, kórházban ápolják.

Szemtanúk beszámolója szerint a két támadó olasz volt, és bukósisakot viselt. Rómát még az éjszaka rendőrkordonnal vették körül, és megkettőzték a járőrök számát. A hatóságok a Rómában élő, tízezer főre becsült kínai közösség reakciójától tartottak, de a gyilkosság helyszínén azonban feszültség helyett szolidaritás mutatkozott meg az itt élő kínaiak és olaszok között – számolt be a római sajtó. “

Most felesleges a külföldi bűnözést emlegetni, itt olaszok gyilkoltak – írták az olasz újságok, míg az olasz főváros alpolgármestere elfogadhatatlan barbárságként jellemezte a történteket. Az olasz fővárosban rekordot döntött az erőszak, de nem a bűncselekmények száma, hanem ezek súlyossága növekedett. 2011 januárjától számítva ez volt a 13. gyilkossággal végződő utcai bűncselekmény, amelyekben összesen harmincöt embert öltek meg.

Rómában a nyílt utcán lövik le az embereket – írták az újságok. Az olasz lapok szerint az erőszakos bűnözés megerősödése a hetvenes években Rómát uraló Banda della Magliana bűnszervezet korát idézi. Az olasz főváros területét a szicíliai maffia, a nápolyi camorra és a calabriai ndrangheta ismét megpróbálja felosztani maga között és a klánok közötti küzdelemben.

Róma a senki földjévé vált, ahol se a maffia, se a hatóságok nem tudnak rendet tenni, és kevés pénzért is lehet embert ölni – írta az Il Messaggero.