A Papi orgiáival minden eladható

Kiváló reklámmárkának bizonyul Silvio Berlusconi szexpartijairól elhíresült bunga-bungázás. IPhone-os játéktól a fügés pizzáig már minden megtalálható.
Kapcsolódó cikkek

Nemcsak étteremnek, citromlikőrnek, iPhone-os alkalmazásnak, pizzának az ihletője az olasz miniszterelnök vad orgiáinak a kifejezése, hanem már afrodiziákum és tangabugyi-kollekció is fut e név alatt. Berlusconi időközben már azon viccelődött egy konferencián, ahol a líbiai menekültek helyzetéről tárgyaltak, hogy a bevételekből lassan már ő is szeretne részesülni, hiszen a márkát végül is ő „jegyeztette be”.

Politika helyett életszeretet

Carlo Pagani olasz üzletember is jó bizniszt remél a piacra dobott Bunga Bunga Band kollekcióból, amelynek első termékei a különböző neonszínekben pompázó karkötők, tangabugyik, valamint afrodiziákum tulajdonságú parfümök. Ha ezek beválnak, újabb „bunga-bungás” termékek következnek: fehérneműt, testolajat, nyakláncot, valamint kulcstartót is vásárolhatunk hamarosan e brand alatt. Pagani szerint mágikusan cseng a „bunga bunga” elnevezés. Állítja, különleges pozitív kicsengése van, nem jelent mást, mint életszeretetet, mindenféle mögöttes politikai tartalom nélkül. „Tisztelem a politikusokat, még Berlusconit is” – hangoztatja az üzletember. Pagani 200 ezer eurót fektetett be a bunga-bungás kollekció elindításával, amellyel nem kisebb a terve, mint világhírű márkává kiépíteni.

A Bunga Bunga Band afrodiziákum parfümje (Fotó: AFP)

Erotikus pizza

Márciusban egy lengyel pizzéria saját pizzakreációval rukkolt elő, amelynek nevét és hozzávalóit ugyancsak az olasz miniszterelnök szexpartijai ihlették. A varsói Modo Mio pizzéria olasz-lengyel séfje a Bunga-bunga pizzát articsókával, fügével, prosciuttóval (sonkával) és rengeteg borssal készíti el. Elmondása szerint azért választotta feltétnek a fügét és a feketeborsot, mert ezek a szavak mind az olasz, mind pedig a lengyel nyelvben szexuális felhanggal bírnak. A vicces nevű, de különleges feltéttel elkészített pizzát imádják a vendégek. Az étteremtulajdonos állítása szerint pár hét alatt a vendégek kedvence lett.

Már London is „bungabungázik”

Nagy-Britanniába is „eljutottak” a bunga bunga-partik, legalábbis a hely már megvan hozzá. Két londoni bártulajdonos, Charlie Gilkes és Duncan Stirling, akik már eddig is sikeresen vezették a Chelsea-ben lévő Maggie’s szórakozóhelyet, augusztusban egy pizzériát nyitott a londoni Battersea-ben. Az éttermet Berlusconi vad partijairól Bunga Bunga London névre keresztelték el.  A tulajdonosok úgy jellemzik az éttermet, mint „egy angol férfi Olaszországa”, s ennek megfelelően rendezték be.  Egyik különlegessége egy gondola alakú bár, ahol a vendéglátóhely saját limoncello brandjéből, az ún. Bunga Bunga London citromlikőrből is rendelhetünk. A konyhát pedig olasz étteremhez illően a mediterrán stílus jellemzi. A pizzák elnevezése is különleges: Berlusconi és barátnői után kapták a nevüket, például Micaela vagy Ruby.

Neonszínekben pompázó karkötők a Bunga Bunga Band márkából (Fotó: AFP)

Charlie Gilkes nem bízza a véletlenre, azaz számára nem elegendő Berlusconi hívogató partijának a neve, hanem a hasuknál is meg akarja fogni a betérő vendégeket. Azért, hogy ne valljon szégyent egy brit az olasz konyha terén, egészen az olaszországi Puglia régióig utazott, hogy elsajátítsa a pazar olasz fogások és az igazi pizza elkészítését. Gilkes és társa egyébként a londoni elitet célozta meg az új étterem megnyitásával.

Csókért dobálózik

Silvio Berlusconi elhíresült bunga bunga partijai egy – az Angry Birds (katapultba behelyezett dühös madarakkal kell lövöldözni) stílusú – vicces, ügyességi játék kifejlesztéséhez is „hozzájárultak”. Az iPhone-on, iPad-en és Android telefonon elérhető alkalmazásban a nyálcsorgatóként ábrázolt olasz miniszterelnök a nápolyi öbölben sétálva banánnal és paradicsommal dobálja az ügyében eljáró bírókat, pénzzel pedig a dúskeblű nőket. Ha Berlusconi eltalál egyet a bírák közül, akkor az eltűnik, ha viszont egy nőt talál el, akkor a hölgy levetkőzik, és megcsókolja a Papit. Az alkalmazást az olasz Appymob ügynökség fejlesztette ki, és június óta letölthető.

Berlusconi mobiltelefonra alkalmazott játékban is feltűnik

A „bunga bunga” kifejezés egyébként Berlusco nyilvánosságra került szexafférjai óta már dalokba és tévés paródiákba is bekerült.  Többek között  Shakira nagy sikerű „Waka Waka” című slágerének is létezik már „bungabungás” verziója.