Három összehangolt robbantás Mumbaiban, 21 halott

Három robbanás rázta meg India pénzügyi fővárosát, Mumbait. Legalább 21 ember életét vesztette, a sebesültek száma több mint száz.
Kapcsolódó cikkek

A három robbanás pár percen belül történt a város három különböző, de ugyanolyan forgalmas részén, az esti csúcsidőben – jelentette a Times of India. Az indiai hatóságok legfrissebb adatai szerint a halottak száma 21, és 113-an sebesültek meg. Korábban még csak tíz halottról számolt be a helyi rendőrség.

Az első robbanás egy Mumbai déli részén található bazárban történt, a második pedig egy taxiban, a város központjában. A harmadik robbanás a szintén a város déli részén lévő operaház közelében volt – közölte az indiai lap.

Az újság közlése szerint mindhárom terület élénk kereskedelmi és lakónegyed, amelyek az esti csúcsidő miatt zsúfolva voltak emberekkel és autókkal. A BBC indiai tudósítójának elmondása szerint egyértelműen úgy választották ki a célpontokat, hogy a lehető legtöbb áldozatot szedjék.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy kik hajtották végre a robbantásokat, amelyeket az indiai belügyminisztérium terrortámadásként jellemzett.

2008-ban 166 ember halt meg, amikor tíz fegyveres támadt Mumbaira, több napig rettegésben tartva a várost. A BBC közlése szerint elképzelhető, hogy a három éve történt támadás egyetlen életben maradt elkövetőjének születésnapjára időzítették a mostani támadásokat. Bírósági iratok azonban azt mutatják, hogy a férfi szeptemberben született – írta brit közszolgálati adó.