Jemen elhagyására kéri a magyarokat a külügy

Jemenben a megújuló és egyre veszélyesebbé, kiterjedtebbé váló fegyveres összecsapások fokozott biztonsági kockázatot jelentenek a Külügyminisztérium szerint.
Kapcsolódó cikkek

A tárca keddi közleményében úgy fogalmaz: a Jemenben tartózkodó magyaroknak azt javasolják, hogy feltétlenül kerüljék el a tüntetések, megmozdulások helyszíneit, és haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot Hollandia szanaai nagykövetségével, illetve a Jemenbe is akkreditált rijádi magyar nagykövetséggel.

Kedden éleslőszerrel nyitottak tüzet jemeni kormánykatonák az arab ország elnökének távozását követelő tömegre a déli Taizz városában, legkevesebb öten meghaltak. Előző nap a katonák támadásában legalább húszan vesztették életüket.

Négy katona meghalt és tíz megsebesült a szintén déli Zindzsibárban, miközben a kormányhadsereg és a helyi erők igyekeznek kiszorítani az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat helyi fegyvereseit, akik a hétvégén ellenőrzésük alá vonták a várost. Hétfőn 21 kormánykatona esett ott el.A fővárosban, Szanaában véget ért a törzsi csoportok és az Ali Abdalláh Száleh elnökhöz hű erők közti tűzszünet.

Címkék: jemen