Helyszínelők vizsgálják át bin Laden rejtekhelyét

A CIA szakértőit részben azért engedik a helyszínen vizsgálódni, mert a pakisztániaknak nincs olyan modern felszerelésük, mint az amerikaiaknak.
Kapcsolódó cikkek

A pakisztáni kormány beleegyezett, hogy az amerikai hírszerzés helyszínelőket küldjön Oszama bin Laden abbotábádi rejtekhelyének átkutatására. A helyszínelés a The Washington Post szerint napokon belül megkezdődhet. A Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) reméli, hogy különleges berendezései segítségével olyan adatok nyomára bukkan, amelyeket a terroristavezér likvidálásában részt vevő kommandósoknak a 40 percig tartó rajtaütés alatt nem volt idejük felkutatni.

A CIA emberei most először léphetnek majd be abba az épületbe, amelyet az akció előtt csak egy közeli házból, valamint műholdak és lopakodó drónok segítségével volt alkalmuk megfigyelni.

Pakisztán korábban lehetővé tette, hogy a CIA kihallgassa bin Laden három özvegyét, akiket az amerikai kommandós akció után vettek őrizetbe a helyi hatóságok. A három nő azonban amerikai hírszerzési források szerint nem volt hajlandó az együttműködésre, és nem árult el használható információkat. Iszlámábád emellett visszaszolgáltatta Washingtonnak a rajtaütésben megrongálódott, majd a kommandósok által felrobbantott lopakodó helikopter roncsait is.

Címkék: oszama bin laden