Az FBI még keresi bin Ladent

Az amerikai szövetségi nyomozóiroda, az FBI oldalán a MOST WANTED rovatban még mindig a szaúdié a vezető hely, egyelőre nem jelzik, hogy megölték volna. Frissítés: az FBI is reagált a bejelentésre.

A vádpontok ellene: amerikaiak elleni külföldön elkövetett gyilkosság, amerikaiak elleni gyilkosság előkészítése és a szövetségesek elleni halálos támadás.

A több forrás – így az amerikai elnök Barack Obama – hivatalos bejelentése szerint halott terroristáért az amerikai szövetségi iroda továbbra is jelentős vérdíjat ajánl. Az aki megfelelő információval tud szolgálni a legjobban körözött terroristát illetően, 25 millió dollár jutalomban részesülhet. További 2 millió dollár üti a markát a repülésügyi szövetségtől és a légi közlekedésiektől.

2011.05.02 – forrás FBI.com

Oszamát egyébként az FBI egy 1998-as, amerikai követségek elleni összehangolt robbantásos merénylettel vádolja, amelyek Tanzániában és Kenyában történtek. Ezekben a támadásokban több mint 200 ember halt meg. Ezenkívül, mint az oldal írja, számtalan terrorakcióval gyanúsítják.

Végezetül annyit írnak, hogy balkezes és sétabottal szokott mutatkozni. Emellett felsorolják, milyen neveken ismerhető még. Ezek: Usama Bin Muhammad Bin Ladin, Shaykh Usama Bin Ladin, The Prince, The Emir, Abu Abdallah, Mujahid Shaykh, Hajj, The Director.

Frissítés: Délután, magyar idő szerint 14.00 óra környékén végül frissült a szövetségi iroda oldala és megjelent, Oszama bin Laden elhunyt.

Címkék: külföld