Beckham és Mr. Bean is az esküvőn van

David Beckham, Elton John, a Mr. Bean-t alakító Rowan Atkinson, és a hercegi pár volt szerelmei is jelen vannak Vilmos herceg és Kate Middleton esküvői ceremóniáján.

A közzétett hivatalos ülésrend szerint a hagyományoktól eltérően Vilmos herceg tragikus körülmények között elhunyt édesanyjának rokonai nem a királyi családdal, hanem velük átellenben, a menyasszony rokonaival ülnek majd a Westminster Apátságban. Az ok, amiért Diana hercegnő rokonai nem a vőlegény hozzátartozói mellett foglalnak helyet az, hogy a Spencerek köztudottan nem túl jó viszonyt ápolnak a királyi családdal.

A templom oltárához legközelebb természetesen II. Erzsébet királynő és más közeli családtagok, valamint Kate Middleton szülei és testvére foglalnak helyet.

Nézzen érkező vendégeket a galériában! (Fotó: AP)

A brit királyi család mögött 46 ország uralkodói ülnek, többek között a dán, a norvég, a spanyol, a szaúd-arábiai, a thaiföldi és a marokkói uralkodó is részt vesz a jeles eseményen. Csupán egy maroknyi híresség van a meghívottak között, olyanok, mint a focista David Beckham, a filmrendező Guy Ritchie, a soul-énekes Joss Stone, és Károly herceg közeli barátja, a Mr. Bean-t alakító Rowan Atkinson.

David Beckham videoüzenete az ifjú párnak:

Az 1900 meghívott fele a Westminster Apátság azon részében foglal helyet, ahonnan az oltárnak és az ott zajló menyegzői ceremóniának csak egy része látható. Így akiknek ilyen hely jutott, kénytelenek lesznek kivetítőkön keresztül követni azokat az eseményeket, amelyeket a helyükről nem láthatnak.

A meghívottak között vannak még a Middleton család barátai, a brit kormány és a védelmi minisztérium hivatalnokai, az Irakban és Afganisztánban elhunyt katonák családtagjai, Vilmos herceg katonatársai, és azok az emberek, aki Vilmos herceg jótékonysági intézményeiben dolgoznak.

Vilmos és Kate elegáns gesztussal meghívta a menyegzőre korábbi szerelmeit is. Meghívót kapott a fiatal trónörökös két korábbi barátnője is, Jessica “Jecca” Craig és Olivia Hunt. Kate pedig egykori kedvesének, Rupert Finchnek küldött meghívót.

Barack Obama amerikai, és Nicolas Sarkozy francia elnököt a hivatalos indoklás szerint azért nem hívták meg a jeles eseményre, mert meghívót hagyományosan csak a koronás fők kapnak. Az 1900 meghívott közül hatszázan a királynő által a Buckingham palotában tartott állófogadáson is részt vehetnek.

Címkék: külföld