Magyar ősember, iráni atompóker, ausztrál krokodilveszély [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Hideget és meleget is kapott a magyar kormány a médiatörvény miatt, a New York Times a kommunizmusba való visszatérésről ír, egy müncheni lap karikatúrájában ősembeként ábrázolta Magyarországot, a Financial Times viszont eltúlzottnak tartja az országgal szembeni kritikákat.
Bővebben itt, itt és itt.

Tovább folytatták a lakosság kimentését a külvilágtól csaknem teljesen elvágott északkelet-ausztráliai Rockhampton hatóságai. Rockhampton lakosai homokzsákokkal igyekeznek megvédeni otthonaikat a heves esőzések hatására megáradt Fitzroy folyó hullámai elől. A helyiekre nemcsak az árvíz, hanem a kígyók és a krokodilok is veszélyt jelentenek.
Bővebben…

Irán meghívta Oroszország, Kína, az Európai Unió és a Teheránnal szövetséges arab államok, valamint a fejlődő országok képviselőit, hogy keressék fel nukleáris létesítményeit. A meghívás pár héttel követi Irán és az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja, valamint Németország képviselőinek genfi találkozóját, amelyen az iráni atomprogramról tárgyaltak.
Bővebben…

Saját testtőre gyilkolta meg tűzharcban a pakisztáni Pandzsáb tartomány befolyásos kormányzóját. A politikus a pakisztáni kormány kiemelt tagja volt, aki nemrég szót emelt az állam istenkáromlást szabályozó törvénye ellen, melyet a pakisztáni iszlamisták minden áron védelmezni akartak.
Bővebben…

Címkék: összefoglaló