Új-zélandi ufók, európai Orbán-kritika, mérgező al-Kaida [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Több német napilap kommentárban foglalkozott szerdán a magyar Országgyűlés által elfogadott új médiatörvénnyel. A konzervatív Die Welt konzervatív újság egyik vezető publicistája megállapítja: “Orbán Viktor kormányzó Fidesz pártja nyilvánvalóan eltökélte, hogy az egyszer megszerzett hatalmat, kétharmados többsége birtokában, egyhamar nem adja ki a kezéből. Olyan ez, mintha a tekintélyelvű, antiszemita 30-as években megállt volna a film, és most ismét peregni kezdene.”
Bővebben…

A luxemburgi külügyminiszter bírálta egy interjújában a magyar parlament által aznap hajnalban elfogadott médiatörvényt. Jean Asselborn szerint az Európai Bizottságnak sürgősen fel kell lépnie a jogszabály ellen.
Bővebben…

Tömeges ételmérgezésre készül az al-Kaida. A CNN úgy tudja: az al-Kaida Arab-félszigeten tevékenykedő jemeni szárnya amerikai éttermekben és szállodákban tervez tömeges ételmérgezést.
Bővebben…

Barack Obama amerikai elnök szerdán aláírta a nyíltan homoszexuális személyek katonai szolgálatát tiltó törvény visszavonásáról szóló jogszabályt. A jogszabály értelmében az amerikai katonáknak eddig tilos volt nyíltan vállalniuk homoszexualitásukat.
Bővebben…

Titkosított UFO-jelentéseket hozott nyilvánosságra szerdán az új-zélandi hadsereg az 1954 és 2009 közötti időszakról. A közemberek, katonák, és kereskedelmi gépek pilótáinak beszámolóiból közzétett csaknem kétezer dokumentum harmadik típusú találkozásokról, rejtélyes fényjelenségekről számol be.
Bővebben…

Címkék: összefoglaló