Koreai krízis, belga terror, riói drogháború [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Két civil összeégett holttestére bukkantak a Jongpjon-szigeten, amelyet kedden támadott meg Észak-Korea. Phenjan keddi ágyútámadásában két katona is életét veszítette, a civilekkel együtt így már négyre emelkedett a halálos áldozatok száma. A Reuters hírügynökség beszámolója szerint amerikai repülőgép-hordozók tartanak koreai vizek felé, feltehetően Észak-Korea elrettentésének, illetve a Phenjannal szövetséges Kína összezavarásának céljából.
Bővebben…

Állig felfegyverzett bűnözők állítottak meg, majd gyújtottak fel több buszt és személyautót Rio de Janeiróban. A brazil rendőrség szóvivője szerint összesen négy buszt, valamint tíz személygépkocsit gyújtottak fel a támadók Rio szegényebb északi, illetve nyugati negyedeiben.
Bővebben…

Terroristagyanús tevékenység vádjával tartóztattak le kilenc személyt Belgiumban. A gyanúsítottak egy csecsen kötődésű iszlám hálózat tagjai, melynek 13 tagját kedden vették őrizetbe Hollandiában, Belgiumban és Németországban.
Bővebben…

Az ír kormány közzétette négyéves költségvetési megszorító tervét. A 10 milliárd euró kiadáscsökkentésből és 5 milliárd euró bevételnövelésből álló, 15 milliárd eurós megtakarítási program 40 százalékát, 6 milliárd eurós megtakarítást 2011-ben teljesíti a kormány.
Bővebben…

Nincs már remény arra, hogy túlélőre bukkanjanak a pénteken metánrobbanás következtében beomlott új-zélandi bányában. Ezt Gary Knowles rendőrparancsnok jelentette be szerdán, aki a pénteken mélyben rekedt 29 bányász utáni kutatást irányította.
Bővebben…

A “magyar szeparatizmus” ellen szervez tüntetést december elsején Marosvásárhelyen az Új Jobboldal (Noua Dreapta) elnevezésű román szélsőséges szervezet. Ha eleged van a magyar szeparatista nyomásból, ha nem vagy közömbös a Hargita, Kovászna és Maros megyei románok sorsa iránt, akik idegenné váltak a saját hazájukban, ha román vagy és erre büszke is vagy, gyere a felvonulásra a nemzeti ünnepen – idézi a Krónika a szervezet honlapján közzétett felhívását.
Bővebben…

El kellett hagynia szerdán az Európai Parlament (EP) plenáris ülésének termét Godfrey Bloom brit euroszkeptikus képviselőnek, miután egy náci jelmondatot idézett.
Bővebben…

Címkék: összefoglaló