Soros keményen bírálta Obamát

Soros György az amerikai Demokrata Párt pénzügyi támogatóinak e héten megtartott washingtoni tanácskozásán kijelentette, hogy keményebb küzdelmet vár el Barack Obamától.
Kapcsolódó cikkek

A liberális érzelmű milliárdos befektető kilátásba helyezte, hogy ellenkező esetben a donorok másra költik majd adományiakat – adták hírül amerikai médiaforrások.

A The Huffington Post liberális hírportál több forrásból is tudni véli, hogy Soros a Demokrata Párt pénzügyi támogatóit tömörítő Democratic Allince (Demokrata Szövetség) e heti, háromnapos ülésén odáig ment az Obama-kormányzat bírálatában, hogy felvetette donortársainak: az elnök támogatása helyett másra fordítsák adományaikat.

Soros a portál informátorai szerint kijelentette, hogy hozzászokott már a vesztésre álló csaták megvívásához, de nem szeret harc nélkül veszíteni. Az üzletember úgy vélekedett, hogy a választási vereség után meg kell húzni a határt. “És ha ez az elnök nem tudja azt tenni, amire szükségünk van, akkor ideje másfelé tekintenünk” – idézte a The Huffington Post Soros Györgyöt.

“Noha Soros felszólalása néhány jelenlévőben azt a benyomást keltette, hogy üdvözölné, ha az előválasztásokon az elnöknek kihívója akadna, annak lényege több forrás szerint másban rejlett” – írta a The Huffington Post. A portál szerint a beszéd lényege az volt, hogy ideje az adományokat egy olyan progresszív infrastruktúrába fektetni, amely olyan feladatokat tűz ki maga elé, amelyeket az elnök vagy nem tud vagy nem akar megvalósítani.