Haiti kolerajárvány, háborúellenes Bush, athéni vaklárma [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

A görög rendőrség felrobbantotta az athéni magyar követségen talált gyanús csomagot. A görög rendőrség közölte: vaklárma volt a riasztás, a csomagban nem volt bomba.
Bővebben…

George W. Bush volt amerikai elnök azt állította az NBC televízióban, annak idején kezdetben ellenezte, hogy az Egyesült Államok megtámadja Irakot. Bush abból az alkalomból vendégeskedik különböző tévék műsoraiban, ad rádió- és lapinterjúkat, hogy kedden jelenik meg Döntési pontok című memoárkötete.
Bővebben…

Elérte Haiti fővárosát a kolerajárvány, veszélybe sodorva 3 millió Port-au-Prince-ben élő lakos életét. Egy három éves gyermeken mutatkoztak először a fertőzés jelei, és több mint 100 további kolera gyanús esetet vetettek vizsgálat alá.
Bővebben…

Útjára indulhatott a 123 tonnányi nukleáris hulladékot szállító vonatszerelvény, miután a rendőrség tüntetők ezreit távolította el az észak-németországi utakról. A hatósások beszámolója szerint hozzávetőlegesen 3000 tüntető blokkolta a 20 kilométeres szakaszt Dannenberg és a Gorlebenben található atomtemető között.
Bővebben…

A Merapi vulkánból kitörő hamu miatt lerövidülhet Barack Obama látogatása az indonéz fővárosban, Jakartában, ahova ázsiai körútja keretében érkezett. Obama Indiából érkezett tíznapos ázsiai körútjának második állomására, Indonéziába, onnan pedig még Dél-Koreába és Japánba utazik tovább.
Bővebben…

Az Amerikai Egyesült Államok kész tovább állomásoztatni csapatait Irakban, amennyiben a bagdadi kormány erre kéri Washingtont – mondta Robert Gates amerikai védelmi miniszter. Gates kijelentette: az USA kész eleget tenni egy ilyen kérésnek, amennyiben az ország feloldja a nyolc hónapos politikai patthelyzetet, és új kormányt alakít.
Bővebben…

Címkék: összefoglaló