Chilei siker, sikkasztó Timosenko és extrém thai fesztivál [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Helyi idő szerint szerda éjfél előtt felszínre hozták a 33-ik bányászt is, teljes sikerrel ért véget a páratlan mentési akció a chilei San José réz- és aranybányában. A mentés kevesebb, mint egy napig tartott. A 33 bányászt Sebastian Pinera chilei elnök, hozzátartozóik, újságírók hada várta.
Bővebben…

Az Ukrajnai Zöldek Pártja (PZU) vészharangot kongat: Ukrajnában valós veszély, hogy a magyarországihoz hasonló léptékű vörösiszapömlés következik be. A PZU elnöke elmondta: a dél-ukrajnai Mikolajiv város timföldüzemének zagytározójában évtizedek óta több mint 25 millió tonna vörösiszapot tárolnak, és senki nem tudja, milyen a tározó állapota.
Bővebben…

Martonyi János külügyminiszter és Hende Csaba honvédelmi miniszter felavatta a NATO-műveletekben elesett, illetve megsebesült magyar katonák tiszteletére készített emléktáblát Brüsszelben.
Bővebben…

Csaknem félmilliárd dollárt sikkasztott el Julija Timosenko volt ukrán miniszterelnök kormánya három amerikai könyvvizsgáló cég frissen közzétett jelentése szerint. A revizorok megállapították, hogy a Timosenko-kormány csalást és pénzmosást követett el, amikor cukrot, vakcinát vásárolt, drága külföldi autókat importált, és szén-dioxid-kvótákat adott el más országok számára.
Bővebben…

Idén is sokkoló jelenetek játszódtak le a Phuket szigetén megrendezett vegetáriánus fesztiválon, Thaiföldön. A fesztivál fő attrakciója, amikor a transzba esett médiumok kardokkal és más éles fémtárgyakkal szúrják át arcukat, illetve különböző módokon okoznak fájdalmat maguknak, miközben végigvonulnak Phuket városának utcáin.
Bővebben…

Címkék: összefoglaló