Chilei hősök, pápai áldás a kolontáriaknak és testvérháború Phenjanban [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

A tervezetthez képest mintegy 2 órás késedelemmel kezdődött a mentés a chilei Atacama-sivatagban lévő San José réz- és aranybányában, ahol 69 nap óta 33 bányász rekedt több mint 600 méteres mélységben. A vájárokat sorra hozzák a felszínre egy erre a célra tervezett mentőkapszulában. A hatóságok szerint a mentés másfél-két napig tarthat.
Bővebben itt és itt.

Az észak-koreai vezető legkisebb fiának és kijelölt utódjának, Kim Dzsong Unnak az emberei merényletet akartak elkövetni 2009-ben a “kedves vezető” legidősebb fia ellen. Kim Dzsong Un bizalmasai összeesküvést szőttek arra, hogy megszabaduljanak az apjával összekülönbözött féltestvértől.
Bővebben…

Magyarul szólt szerdai általános kihallgatásán XVI. Benedek pápa a vörösiszapömlés áldozatairól és károsultjairól. Megemlékezem a kolontáriakról, akiknek el kellett hagyniuk otthonukat és mindenkiről, akiket a mérgező iszap sújtott. Imáimba zárom azokat, akik életüket veszítették – mondta a katolikus egyházfő.
Bővebben…

Hatalmas robbanás rázott meg egy katonai bázist Irán nyugati részén, a helyi média közlése szerint a detonáció következtében sokan meghaltak, és mindannyian a Forradalmi Gárda tagjai. Teherán félkatonai elithadseregének egy tagja úgy nyilatkozott, hogy a lőszerraktárban kialakult tűz okozta a detonációt.
Bővebben…

Németország és Portugália lett a befutó az ENSZ Biztonsági Tanácsa nem állandó tagjának címéért való vetélkedésben. Az öt állandó és tíz nem állandó tagból álló BT az ENSZ legfőbb szerve, amely a nemzetközi békéért és biztonságért felelős.
Bővebben…

A német társadalom nézeteinek jobbra tolódásáról tanúskodik az a friss felmérés, amelynek eredményeit szerdán tették közzé Berlinben. A lakosság körében egyértelműen erősödnek az antidemokratikus és rasszista nézetek – állapította meg egy friss felmérés.
Bővebben…

Címkék: összefoglaló