Botrány az ENSZ-ben és bankrablás Floridában [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Japán bejelentette hogy szabadon engedi a vitatott hovatartozású vizeken elfogott kínai hajó kapitányát. Az eset súlyos diplomáciai konfliktust generált a két ázsiai hatalom között.
Bővebben…

Nick Clegg brit miniszterelnök-helyettes élesen kritizálta az ENSZ csúcstalálkozón Mahmúd Ahmadinezsád szeptember 11-i terrortámadással kapcsolatos kijelentéseit. Az iráni elnök csütörtökön az ENSZ-közgyűlésen úgy fogalmazott: az emberek többsége szerint 9/11 amerikai összeesküvés eredménye volt.
Bővebben…

Azt javasolja egy holland polgármester, hogy az ország azon településein, ahol a legnagyobb létszámú roma közösségek élnek, készítsenek regisztrációs listát az ehhez az etnikumhoz tartozókról. Hollandiában tilos etnikai hovatartozás alapján hivatalos listákat készíteni, de például közbiztonsági megfontolásból engedélyezett.
Bővebben…

Európa annyira elhanyagolja a katonai képességek fejlesztését, hogy egyre inkább “gyámság” alá kerül, és fél évszázad múlva már nem játékos, hanem pattogó labda lesz a kínaiak és az amerikaiak uralta globális játéktéren – ostorozta az uniós partnereket pénteken a belgiumi Gentben Hervé Morin francia védelmi miniszter.
Bővebben…

Egy bombával felszerelt férfi kísérelte meg kirabolni a Bank of America egyik floridai fiókját. A férfi elrabolta a pénzintézet egyik dolgozóját, az ő segítségével jutott be a bankba, mielőtt még az kinyitott volna.
Bővebben…

Címkék: összefoglaló