Több tucat embert mentett meg a “szeretett vezér”

Majdnem hetven embert mentett ki Észak-Korea árvíztől sújtott területiről az ország "szerető vezére", Kim Dzsong Il, a légierőt küldve a vízzel körbezárt emberekért.
Kapcsolódó cikkek

Az ország északnyugati, Kínával határos tartományában rekordmennyiségű eső zúdult a héten, mezőgazdasági területeket és lakónegyedeket árasztva el. A koreai központi televízió (KCT) beszámolója szerint többtucatnyi embert zárt körbe a víz, amíg Kim Dzsong Il el nem rendelte a megmentésüket. A televízió közlése szerint “a négy helikopter, az Ő nagy szeretetét szállítva, hezitálás nélkül repült” az árvíztől sújtott területre, ahol 68 embert mentettek ki.

A televízió beszámolója szerint a kimentett emberek “a Phenjan feletti égre tekintve teli torokból kiáltották, hogy Éljen a Kedves Tábornok, hálásan tisztelegve” az észak-koreai vezető előtt.

A televízió közlése szerint két nap alatt 28 centiméternyi eső zúdult a fővárostól északra található tartományokra. Észak-Korea a héten kétszer is megnyitotta a dél-koreai határ közelében lévő gátjait, hogy szomszédjukhoz engedjék a felgyűlt vizet.

A megfelelő árvízvédelmi rendszerek hiányában rendszeresen öntik el árvizek a termőföldeket és településeket a fővároson kívüli területek többségén. 2007 augusztusában legalább hatszáz ember halt meg egy évtizedes áradásban. Akkor az észak-koreai vezetők személyi kultuszát is építő állami média olyan embereket dicsért, akik hagyták megfulladni gyermekeiket, és inkább Kim Dzsong Il, valamint apja, Kim Ir Szen fényképeit menekítették.

Címkék: észak-korea