A tüntetők a tévé bezárt épületében Thaiföldön

A thaiföldi kormányellenes tüntetők egy csoportja behatolt pénteken az előző nap bezárt tévéadó épületegyüttesének területére.
Kapcsolódó cikkek

Az akció célja, hogy kikényszerítse az adás újraindítását – jelentették tudósítók a helyszínről.

A P-TV székházat csütörtök óta elfoglaló katonák, valamint a rendőrök megpróbálták vízágyúkkal és könnygázzal feloszlatni a tévészékház körül összegyűlt mintegy 12 ezer fős tömege, később azonban a katonák behúzódtak a székház fő épületébe. Egyes biztonságiak eldobták pajzsukat, levetették védőfelszerelésüket, és kezet fogtak tüntető “vörösingesekkel”, miközben a demonstrálók ivóvízzel kínálták a rendfenntartókat.

A kormány azért tiltotta meg a P-TV adásainak sugárzását, mert az a tüntetéseken való részvételre buzdította az embereket. A kormány egyelőre kitart álláspontja mellett, hogy a tévé nem működhet, “mert torzítja az információkat”.

A hatóságok március közepe óta most folyamodtak először erőszakhoz a tüntetőkkel szemben. A tévészékház körüli csetepatéban 12 ember megsérült, két rendfenntartó és tíz tüntető.

Péntek reggelre 33 ezer katonát és rendőrt állítottak készültségbe a “vörösingesek” elleni esetleges fellépésére. Az előző napi bangkoki tüntetésen körülbelül 60 ezer ember vett részt.

Címkék: