Gázát bombázta Izrael

Izraeli harci repülőgépek és helikopterek péntekre virradóra legkevesebb hét rakétatámadást hajtottak végre a Gázai övezet ellen.

Palesztin szemtanúk szerint négy támadást Hán-Júnisz közelében hajtottak végre, ahol a múlt héten izraeli katonák haltak meg egy palesztin fegyveresekkel vívott tűzpárbajban, az ötödik célpontja pedig Gáza városa volt. Az izraeli hadsereg közölte: gépei négy célpontot bombáztak, két fegyvergyárat, illetve két fegyverraktárt.

A Gázai övezetet ellenőrző Hamász iszlamista szervezet szerint tíz létesítményt ért találtat, közöttük egy sajtüzemet, és filmgyárat és egy katonai gyakorlóteret. A Gáza városa melletti Szabrában lévő sajtüzem kigyulladt. Kórházi illetékesek szerint a szétrepülő törmelék három gyermeket könnyebben megsebesített. A helikopterek kétszer támadták Nuszeirat menekülttábort, ahol leromboltak egy öntödét.

A légitámadásokat egy csütörtöki rakétatámadásra válaszul hajtották végre – közölte az izraeli hadsereg szóvivője. Palesztin fegyveresek rövid hatótávolságú rakétát lőttek ki Izrael déli részén fekvő Askelonra. A támadás, amelynek végrehajtását egyelőre egyetlen palesztin szervezet sem vállalta magára, nem okozott károkat vagy sebesülést.

Az elmúlt hetekben ismét szórványos palesztin rakétatámadások érték Izraelt, amelyekre az izraeli hadsereg légicsapásokkal válaszolt.

Címkék: külföld