Hároméves indiai gyermeket öltek Ausztáliában

Az Ausztráliában tanuló indiai diákok ellen elkövetett, rasszista indíttatású támadások és több hallgató megölése után egy hároméves indiai származású kisfiú meggyilkolásának híre rázta meg pénteken a földrésznyi ország lakosságát.

Az indiai diákok sérelmére elkövetett támadások miatt korábban már az újdelhi kormány is mély aggodalmát fejezte ki. A mostani bestiális esettel kapcsolatban azonban az ausztráliai rendőrség óvott az elhamarkodott következtetésektől és visszafogottságra szólított fel.

A hároméves kisgyerek szüleivel együtt látogatott Melbourne-be, és csütörtökön tűnt el. Holttestére a várostól 30 kilométerre egy cserjésben bukkantak rá. Az első halottkémi vizsgálat nem derített fényt a gyermek halálának pontos okára. “Gyilkossági nyomozás folyik, a legrosszabbat feltételezzük” – mondta Victoria szövetségi állam rendőrfőnök-helyettese.

Stephen Smith ausztrál külügyminiszter a minap fejezte be indiai látogatását, amelynek egyik célja éppen az volt, hogy megnyugtassa az indiai kormányt afelől: Ausztrália mindent megtesz az országban tanuló mintegy 120 ezer indiai diák biztonságáért.

Címkék: külföld