Obama kikosarazta Clintont

Újabb televíziós vitára hívta ki Hillary Clinton a hét végén az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltségéért folyó ádáz versenyben riválisát, Barack Obamát, ám lényegében elutasító választ kapott.

Clinton helyi idő szerint szombaton egy Indiana szövetségi állambeli kampányrendezvényen felvetette: a televíziós vitát kérdésekkel irányító műsorvezető nélkül, egymást kérdezgetve kellene ütköztetniük nézeteiket a kamera előtt. Clinton kampánystábja az ajánlatot hivatalos formában is elküldte Obama kampánytörzsének.

A New York-i szenátor lényegében elutasító választ kapott. Obama szóvivője útján közölte, hogy már 21 vitát folytatott le vetélytársával, s fontosnak tartja, hogy a következő tíz napban közvetlenül Indiana és Észak-Karolina állam szavazóit szólítsa meg. Május elején e két államban tartják a következő, párton belüli előválasztásokat az elnökjelölt személyéről.

Clinton kedden fontos győzelmet aratott Obama felett Pennsylvania államban az előválasztásokon, az amerikai sajtó szerint ezzel életben tartotta esélyeit az elnökjelöltség elnyerésére.

Címkék: külföld