Blair a JP Morgannél folytatja

Tony Blair volt brit miniszterelnök az amerikai JP Morgan beruházási bank tanácsadójaként folytatja pályáját – jelentette be a bank igazgatója.

A volt brit kormányfőnek olyan kapcsolatai vannak, melyekkel értékes embere lesz a cégnek – állítja a JP Morgan vezére, aki szerint kevés olyan ember van a világon, akinek olyan tudása és kapcsolatai vannak, mint a volt brit kormányfőnek.

Egyelőre nem tudni, hogy mennyiért vállalta a feladatot, de egyes becslések szerint több mint évi egymillió dollárt fizetnek tanácsaiért – írja a BBC.

Blair elmondása szerint feladatai közé tartozik majd, hogy a globalizáció adta kihívásokra politikai és gazdasági tanácsokat adjon. Mindig is érdekelt a kereskedelem és a globalizáció gazdaságra gyakorolt hatása – nyilatkozta Blair.

Tony Blair egy évtizedes miniszterelnökég után tavaly júniusban távozott posztjáról, azóta az Egyesült Államok, Oroszország, az ENSZ és az Európai Unió által alkotott közel-keleti kvartett megbízottjaként tevékenykedik.

Októberben a francia elnök hivatalosan is Blairt javasolta az EU- reformszerződés által kialakított uniós elnöki posztra. Az ezzel kapcsolatos spekulációkra a volt kormányfő szóvivője akkor csak annyit mondott, hogy Blair jelenleg közel-keleti munkájára koncentrál.

Címkék: külföld