Sarkozy faképnél hagyott egy újságírót

Faképnél hagyott egy éppen őt interjúvoló amerikai újságírót Nicolas Sarkozy francia elnök, mert feldühödött a válásával kapcsolatos egyik kérdésen.

Sarkozy a CBS tévétársaság nagy nézettségnek örvendő “60 perc” című műsorának nyilatkozott. A párizsi Elysée-palotában rögzített interjút arra szánták, hogy a francia elnököt bemutassák az amerikai tévénézőknek. A nyilatkozatot vasárnap este sugározta a tévécsatorna.

Sarkozy az interjú során szóváltásba keveredett a CBS újságírónőjével, s feldühödött annak a francia elnök válásával kapcsolatos kérdésén. A zsurnaliszta szemébe vágta, hogy ha lenne is mondanivalója volt feleségével, Céciliával kapcsolatban, azt bizonyosan nem az interjú során közölné.

A szemmel láthatóan ideges Sarkozy – az újságíró szerint – gyengeelméjűnek titulálta saját sajtótitkárát az interjú megszervezése miatt, mondván hogy fontos tisztségében nincs ideje az efféle nyilatkozatokra. A válással kapcsolatos kérdésen pedig úgy feldühödött, hogy berekesztette az interjút: leemelte zakójáról a mikrofont, elköszönt és távozott, magára hagyva a meghökkent újságírót.

A francia elnök két, nemrégiben készült interjúban még egészen másféle hangot ütött meg, az amerikai munkamorált és popzenét magasztalta. Nicolas és Cécilia Sarkozy válását két hete mondták ki.

Címkék: külföld