Német túszok kivégzésével fenyegetőznek Irakban

Egy kevéssé ismert iraki fegyveres csoport azzal fenyegetőzött szombaton, hogy kivégez két német túszt, amennyiben Berlin tíz napon belül nem vonja vissza csapatait Afganisztánból.

Az Igazságosság Nyilai nevű szervezet fenyegetése egy internetes honlapon jelent meg, amelyet általában iszlám fegyveres csoportok használnak, beleértve az al-Kaida nemzetközi terrorszervezetet is.


Az interneten közzétett videofelvételen, amely az al-Arabíja hírtelevízióban is látható volt, a 61 éves Hannelore Marianne Krause arra kéri Angela Merkel német kancellárt, hogy teljesítse elrablói követelését, és mentse meg őt és a fiát.


Mindkét túsz zokog, amikor az anya a német kormányfőhöz intézi szavait. A felvételen bemutatják az asszony német útlevelét, de nem derül ki, hogy a fia is német állampolgár-e.


“E bejelentéstől kezdve tíz napot adtunk a német kormánynak, hogy bejelentse az afganisztáni csapatkivonás kezdetét, máskülönben … még a két ügynökének tetemét sem fogják látni” – mondja a felvételen egy álarcos férfi, aki felolvasta a szervezet állásfoglalását.


Szavai szerint Németország “megsemmisíti” az afganisztáni muzulmán bajtársakat, és gúnyt űz az irakiakból. “Hát nem tudják a zsarnokok, hogy egy nép vagyunk egy vallással?” – firtatja az álarcos fegyveres.

Címkék: külföld