Halálos metrószerencsétlenség történt Rómában

Két utas meghalt és legalább hatvan megsebesült – közülük 50 súlyosan – a római metróban kedden két szerelvény ütközésénél.

A mentők 11 óráig az összes utast kiszabadították a részben összeroncsolódott metrókocsikból, egyedül a második szerelvény vezetőjét nem találják. Egy 30 év körüli nigériai asszonyt és egy másik – valószínűleg olasz – nőt már csak holtan tudtak kiemelni.

Az első jelentések szerint áramkimaradás – egy kisebb áramátalakító meghibásodása – okozhatta a balesetet. Szemtanúk szerint a II. Viktor Emánuel téri megállóban egy álló metrószerelvénybe csúszott bele egy érkező vonat. Más források szerint mindkét metróvonat lassan haladt, amikor az egyik beérte a másikat.

Az első hírek szerint az ütközés viszonylag kis sebességgel történt reggel 9 óra 35 perckor, ám ennek ellentmondani látszik az érintett metrókocsik jelentős mértékű roncsolódása, valamint a súlyos sérültek nagy száma. A Corriere della Sera értesülése szerint a könnyű sérültek, illetve a sokkot szenvedettek száma meghaladja a kétszázat.

Címkék: külföld