Újabb légicsapások Libanonban

Az izraeli légierő vasárnap hajnalban több libanoni célpontot is támadott. Jelentések szerint hét civil vesztette életét.

Újabb csapásokat mért vasárnap hajnalban az izraeli légierő Libanon több pontjára, a gépek az északi, a keleti és a déli országrészben egyaránt támadtak célpontokat. A légi támadásokban a libanoni rendőrség közlése szerint hét civil vesztette életét.


Napfelkelte előtt izraeli repülőgépek leromboltak egy hidat a Szíriával szomszédos északi Akkar körzetben, Halba városa mellett. Támadás érte Ali an-Nahri települést is három hullámban a kelet-libanoni Bekaa-völgyben, két ember meghalt, tízen megsebesültek.


Délen, a Szúr (Türosz) kikötőváros közvetlen közelében fekvő Burdzs es-Semaliban egy izraeli légicsapásban találat ért egy négyemeletes házat. Az LBC libanoni tévé jelentése szerint a romok alól holtan emeltek ki egy asszonyt, annak három gyermekét és egy Srí Lanka-i háztartási alkalmazottat. Izrael közölte, hogy repülőgépei a Hezbollah libanoni síita szervezet állásain kívül utakat támadtak, hogy elvágják a velük harcban álló csoport utánpótlását. Az izraeli katonaság emellett több célpontot ágyúzott a Lítáni folyó mentén. A szombaton Libanonban végrehajtott izraeli légicsapásokban összesen 19 libanoni vesztette életét.

Címkék: külföld