Törökország lehet a következő al-Kaida célpont

Al-Kaida-támadás célpontja lehet Törökország néhány hónapon belül, ezért a rendőrség élénken figyel mintegy ezer olyan személyt, akik azzal gyanúsíthatók, hogy kapcsolatban állnak a nemzetközi terrorhálózattal.

Sammaz Demirtas isztambuli rendőrfőnök a Vatan című napilapban kifejtette, hogy Törökországban novemberig várható támadás. Szerinte az esetleges al-Kaida-támadások – a londoniakkal ellentétben – aligha irányulnak majd a közlekedési hálózat ellen, de az isztambuli rendőrség mindenesetre változatlanul ellenőrzi az autóbuszokat és a metróállomásokat. A törökországi támadások nem az utca emberét fenyegetik, hanem – a korábbi akciók tanúsága szerint is – a külföldieket – hangsúlyozta a rendőrfőnök. Demirtas közölte: a török rendőrség nemzetközi segítséggel fokozza hírszerző tevékenyégét, hogy hatékonyabban elemezhesse a gyűjtött adatokat.

Törökországban legutóbb 2003 novemberében robbantott az al-Kaida. Oszama bin Laden hálózatának egyik törökországi sejtje öngyilkos merényleteket hajtott végre két zsinagóga, a brit konzulátus, valamint a HSBC angol bank fiókja ellen. A pokolgépes robbantások 63 emberéletet követeltek. Mint

Címkék: külföld