Lángol az erdő a francia Riviérán

Több mint tízezer kempingezőt menekítettek ki a francia Riviérán a Fréjus közelében tomboló erdőtűz miatt, senki sem sérült meg.

Kora estig 800 hektár vált a lángok martalékává, és hat kempinget kellett kiüríteni. Este fél hatig több mint 10 ezer embert kellett elővigyázatosságból kiköltöztetni két kempingből Fréjus városában – közölte Philippe Tran erdőmérnök. Nyolcezer embert Pin de la Legue-ből és 3000 nyaralót a Holiday Green kempingből kellett kimenekíteni, ez utóbbiban már a lakókocsik egy részét is elemésztette a tűz. A helyi prefektúra arról számolt be, hogy a tűzoltóság segítségével “több ezer embert” kellett kitelepíteni.

A tűz egyszerre három ponton keletkezett, így a hatóságok feltételezik, hogy szándékos gyújtogatás történt. Mintegy 400 tűzoltó dolgozik kilenc repülőgép és két helikopter segítségével a tűz megfékezésén a Fréjus közelében fekvő Pugent-sur-Argens-nál – közölték a hatóságok.

Félő, hogy a tűz a misztrál, az északi irányból fúvó erős szél miatt továbbterjed. A hatóságok az Aix-en-Provence-ból Nizzába vezető A8-as autópályán részlegesen lezárták a forgalmat.

A tűz egy magasfeszültségű távvezetéket is fenyeget, így Fréjus városában lekapcsolták az áramszolgáltatást. Az elmúlt napokban az első nyári tüzek több ezer hektárnyi növényzetet pusztítottak el Franciaország déli részén.

Címkék: Külföld: Mozaik