Szijjártó „Peti bácsival” smúzolt Londonban Ron Werber egykori MSZP-s tolmácsa

Az egykori MSZP alkalmazott tíz éve még Baja Ferencet hívta segítségül, hogy javítsa meg az angliai internetet.

Szijjártó Péter a hét közepén Londonban járt, ahol többek között David Cameron külügyminiszterrel is tárgyalt. A miniszter az utazás nagypolitikai állomásai mellett a Facebook-oldalán arról is beszámolt, hogy a brit fővárosban élő magyarokkal is találkozott.

A Magyarnak maradni Londonban címmel közzé tett rövid videóban az látható, hogy a miniszter, miután megszemlélt egy csocsómeccset, átvett egy rajzot és egy levelet egy magyar kislánytól.

A videóban jól olvashatóan be is fotózták a „Péter bácsinak” címzett levél egyik szövegrészét, amely arról szól, hogy a miniszter mindig „kiáll a magyarokért”. Szijjártó meg is ígéri, hogy hazaérve megmutatja majd a fiúknak, mit kapott a kislánytól.

A felvételen látható az édesanya is, aki a Kumin Ferenc nagykövet részvételével megszervezett találkozó után saját Facebookjára is kitette az eseményről készült fotókat.

Smithy Ustinov, 2010 előtt, még Schmidt Krisztina néven az MSZP központi titkárságának alkalmazottja volt, sőt információink szerint éveken keresztül ő tolmácskodott a szocialisták izraeli kampánytanácsadójának, Ron Werbernek magyarországi útjain. A Ustinov a Velvetnek adott 2018-as interjúja szerint a 2010-es kormányváltás előtt „szép fokozatosan minden összedőlni látszott” körülötte, ezért döntött úgy, hogy külföldre költözik.

Svájci frankos lakáshitelem volt, elvesztettem az állásomat, minden ajtó bezárult, és a költözés volt az egyetlen reális esélyem, hogy ne az utcán kössek ki

– mesélte anélkül, hogy egykori pártja nevét megemlítette volna. Londonban kötött házassága után felvette férje nevét.

Facebook oldala szerint a költözés után még jó ideig ápolta a kapcsolatot az MSZP-s munkatársaival. 2013-ban például azt írta:

 A k… életbe hogy ennek az országnak (Anglia) nincs egy Feri Baja-ja hogy rendbe tegye ezt a fos katasztrofális, hulladék, rongy internetet, ami egy b… nagy szégyen Anglián, hogy nem tudsz egy k… híradót megnézni mert két másodpercenként szakad meg ez a h… internet, mert legalább b+ 8 evvel vannak Magyarország mögött. Sok szar van Magyarországon, de tegyetek össze a kezeteket, es mondjatok halat az internetért

A bejegyzésre Baja Ferenc, a szocialisták egykori minisztere és internetfelelőse is válaszolt:

:))) előbb nyerünk; aztán jövök…