Lőszereket találtak a halálos Ferihegyi úti baleset helyszínén

A rendőrség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt is nyomoz.

Lőszereket találtak a rendőrök abban a kocsiban, amiben ketten meghaltak vasárnap reggel a Ferihegyi úton történt balesetben – számolt be az Rtl Híradó című műsora. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy miért volt az utasoknál lőszer, de engedélyük nem volt rá, ezért a rendőrök nyomozást rendeltek el. A rendőrség továbbá azt is vizsgálja, hogy mi okozhatta a balesetet.

Még nem világos, hogy az autó miért sodródott át a szemből érkező busz sávjába. A helyszínen készült felvételeken mindenesetre látszik, hogy a buszsofőr, aki könnyebben megsérült, próbált lehúzódni és emiatt nekivezette a járművet a szalagkorlátnak.

A busszal ütköző személyautó eleje szinte teljesen eltűnt az ütközésben, melynek ereje akkora volt, hogy lebontotta a busz elejét is. Az autóban ülők életüket vesztették, a két középkorú, Pest megyei férfi holttestét a tűzoltók emelték ki a roncsból. A buszban a sofőrön kívül senki sem sérült meg, mert nem szállított utasokat.

A kocsiban talált lőszerekről a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztály a tévécsatornának azt írta, a „balesettel érintett gépkocsiban, illetve abból kiszóródva a rendőrök lőszereket találtak”, ezért lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt nyomozást rendeltek el az ügyben. Hogy pontosan mennyi és milyen típusú lőszert találtak, azt egyelőre nem árulták el.