Máris hatástalanították az angyalföldi második világháborús bombát

Csürtörtök reggel kezdték meg a hatástalanítási műveletet.

Mint azt korábban megírtuk, ötszáz kilogrammos, második világháborús légibomba került elő szerdán egy zárt építési területen, földmunkák közben. Az MTI akkor azt írta, a tűzszerészek várhatóan délelőtt kezdik meg a hatástalanítási műveletet, amelynek idejére a környéket mintegy ötszáz méteres sugarú körben lezárják és kiürítik.

Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje csütörtökön nem sokkal dél múltával az MTI-nek elmondta: a katonáknak sikerült eltávolítaniuk az 500 kilogrammos, második világháborús légibomba élesített gyújtószerkezeteit.

A bomba hatástalanítása miatt a rendőrség a Béke utca, a Tahi utca, a Tatai utca és a Kámfor utca által határolt területet ürítette ki és zárta le. Ez a közösségi közlekedés több járatát is érintette. A tizenharmadik kerületben a lezárások idején három iskola és két idősek klubja befogadóhelyként működött.

A bombatestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére viszik, később megsemmisítik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint a robbanótestet a XIII. kerületi Reitter Ferenc utca 144. alatti építkezésen találták. A tűzszerészeti munkálatok idejére a rendőrség  kiürítette a Béke utca, a Tahi utca, a Tatai utca és a Kámfor utca által határolt területet.