Hatalmas birtok épül a Balaton-felvidéken, a szálak a NER-elithez vezetnek

Tiborcz István is feltűnik a történetben.

Légifelvételeket is közölt cikkéhez az Átlátszó, amely egy balatonhenyei, grandiózus építkezésről számolt be újra. Ez az a kis falu, ami azért lett ismert az elmúlt hónapokban, mert Varga Judit és férje, az itt található ingatlanukra vettek fel CSOK-támogatást.

Kapcsolódó
Varga Judit kamatokkal együtt visszafizeti a 10 milliós támogatást, ha nem költöznek a határidő lejártáig
Korábban úgy tervezték, a Balatonhenyén épített 195 négyzetméteres házban élnek majd.

Az oknyomozó portál által közölt fotók szerint nem mindennapi ingatlanfejlesztés történik ugyanitt, csaknem 10 ezer négyzetméteren. A területet nemrég a 24.hu is lefotózta.

Az Átlátszó amellett, hogy az építkezés bővüléséről számol be, a tulajdonviszonyok közt is talált újdonságot. A friss szálak pedig határozottan a NER-elit közelébe visznek. A balatonhenyei ingatlan jelenlegi tulajdonosa, a Fekete-hegy Vagyonkezelő Kft., ennek a cégnek pedig a Közép-Európai V. Magántőkealap a legfrissebb tulajdonosa. Ez utóbbi tulajdonosi háttere már nem nyilvános adat, „csak annyit lehet tudni a cégbírósági adatokból, hogy az alap kezelőjének (Közép-Európai Kockázati és Magán Tőkealap-kezelő Zrt.) vezetője és felerészben tulajdonosa a Tiborcz István barátjaként ismert Szécsényi Bálint” – írja az Átlátszó.

Az alapkezelő egyébként ugyanarra a címre (Budapest, Pasaréti út 122-124.) van bejegyezve, mint az ismert Tiborcz-érdekeltség, a BDPST Zrt. Ez a pasaréti úti irodaház a székhelye a Közép-Európai V. Magántőkealap másik, decemberben létrehozott cégének, a PSRT 122 Holding Zrt.-nek is. Ennek a cégnek is Szécsényi Bálint az ügyvezetője.

Az oknyomozó portál korábbi tulajdonosként említi az MTÜ-vezér, Gueller Zoltánt, valamint Ruff Zoltánt, aki Mészáros Beatrix médiacégénél tűnt fel.