DK: Legyen szabad vakcinaválasztás! Fidesz: A Gyurcsány-lista pártjai oltásellenesek 

A DK szerint ők oltáspártiak, a Fidesz szerint az ellenzék halálkampányt folytat.

A Demokratikus Koalíció (DK) petíciót indít a szabad vakcinaválasztásért – jelentette be a párt országgyűlési frakciójának helyettes vezetője vasárnap online sajtótájékoztatón.

Arató Gergely közölte: azt követelik, hogy mindenki maga dönthesse el, milyen vakcinában bízik, mit adat be magának és ezért senkit ne érjen hátrány. Ez azt követően vált szükségessé, hogy a Fidesz az Országgyűlésben elutasította a DK erre vonatkozó törvényjavaslatát – tette hozzá az ellenzéki politikus. Hangsúlyozta, hogy a DK oltáspárti közösség, ám felelősen is gondolkodnak. Ezért nagyon veszélyesnek tartják a vakcinákkal kapcsolatos ellentmondásos kormányzati kommunikációt, ami csökkenti az oltási hajlandóságot. Ez utóbbi folyamat viszont veszélyezteti a normális élet újraindulását – fűzte hozzá.

Erre reagálva a Fidesz közölte:  „A Gyurcsány-lista pártjai oltásellenesek, most ismét bizonyították, hogy a hatalom megszerzése érdekében mindenre képesek.”

A kormánypárt a közleményben hangsúlyozta: a Gyurcsány-lista pártjainak nem számít, hogy „a járvány alatt oltás hiányában emberek halnak meg, ők ennek ellenére a vakcinák ellen keltenek bizalmatlanságot, így folytatva halálkampányukat”.