Ausztria bekeményít, előkészítették az új szigorításokat

Egy tervezett kormányrendelet szerint este nyolctól reggel hatig tartó kijárási tilalom lehet többek között.
Kapcsolódó cikkek

Sajtóértesülések szerint újabb szigorítások bejelentését tervezi az osztrák kormány, mert félő, hogy a koronavírus-járvány terjedése túlterheli az egészségügyi rendszert, írja a Guardian.

Sorra dőlnek meg a fertőzöttségi rekordok Európában
Magyarország mellett Németországban, Lengyelországban és Ukrajnában is rekordszámú új fertőzöttet azonosítottak pénteken. A németeknél 19 059 új

Szombaton 5349 új esetről adtak hírt Ausztriában, egy nappal korábban pedig 5627-tel csúcson volt az új fertőzöttek száma.

Sebastian Kurz osztrák kancellár korábban arról beszélt, a kórházak kapacitásai kimerülhetnek, ha napi 6 ezer új beteget találnak. Hozzátette, gazdaságilag pusztító lenne egy második kijárási tilalom és ezt szeretnék a legkevésbé alkalmazni, de az osztrák sajtó szerint már készítik elő az új intézkedéseket.

Ausztriában jelenleg relatíve enyhék a korlátozások, a bárok, éttermek és a színházak is nyitva vannak.

Most viszont állítólag este nyolctól reggel hatig tartó éjszakai kijárási tilalmat terveznek, ami alól csak azok jelentenének kivételt, akik munkába mennek vagy a szabadban edzenek.

Az új szabályozás értelmében az éttermek nappal is csak elvitelre szolgálhatnának ki, a színházakat, mozikat bezáratnák, a szállodák pedig csak tréningen résztvevő vagy munka okból érkező vendégeket fogadhatnának, közölte a közszolgálati ORF a tervezett kormányrendeletre hivatkozva.

A Kronen Zeitung azt írta, a síliftek csak élsportolók számára lennének elérhetők, ezen kívül hegyi mentéseknél lehetne igénybe venni azokat.

Az üzletek és iskolák ugyanakkor nyitva tartanának, de a boltokba 10 négyzetméterenként csak egy embert engedhetnének be.

[central_CentralArticleListWidget list_view_type=”1″ content_params=”r=belfold,r=kozelet,r=kulfold,r=gazdasag,r=tech,r=tudomany,t=koronavirus” title=”Koronavírus – Még több hír a témában” title_color=”1″ item_number=”3″ hide_image=”true” hide_lead=”true” tag_select=”-1″ fontsize_title=”1″ underline_title=”0″ inverse_title=”0″ title_position=”0″

Kiemelt kép: Sven Hoppe / POOL / AFP