Szijjártó kedden Washingtonba utazik

Donald Trump küldött, hogy legyen ott az Izrael és az Egyesült Arab Emirátusok közötti megállapodás aláírásánál.

Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebookon azt írja, kedden írják alá a Fehér ház rózsakertjében az Izrael és az Egyesült Arab Emirátusok közötti diplomáciai kapcsolatok normalizálásáról szóló megállapodást, amin ő is részt fog venni.

Újabb jó hír érkezett a Közel-Keletről. Az Egyesült Arab Emirátusok után ezúttal Bahreinnel normalizálja diplomáciai kapcsolatait Izrael.  Amióta a Fehér Ház elkészítette a térség stabilizálására vonatkozó menetrendet, ez már a második fejlemény, ami azt igazolja, hogy az eddigi béketervek közül ez a legjobb és ez kecsegtet a legtöbb eséllyel arra, hogy végre béke legyen a Közel-Keleten.

 

Jár tehát a nagyrabecsülés az Amerikai Egyesült Államok elnökének, Izrael miniszterelnökének valamint az emirátusoki és a bahreini külügyminisztereknek, akik személyesen is nagyon sokat tettek ezen megállapodások létrejöttéért.  Magyarország továbbra is támogatja a közel-keleti békéért tett erőfeszítéseket, és továbbra is kiállunk a nemzetközi szervezetekben a térség országainak korrekt megítélése mellett.

– írja Szijjártó a posztban.

Paczolay Máté, a külügyminiszter sajtófőnöke a 24.hu-nak azt mondta, hogy Donald Trump amerikai elnök küldött meghívót Szijjártó Péter részére, aki „a washingtoni látogatása során több jelentős kétoldalú tárgyalást is folytat majd az amerikai fővárosban.„