Fellebbez az ügyészség a borsodnádasdi gyilkosság ügyében

Fellebbezést nyújtott be az ügyészség a vádlott terhére , az ítélet így nem jogerős, az ügy a Debreceni Ítélőtábla előtt folytatódik – írja

Fellebbezést nyújtott be az ügyészség a vádlott terhére, az ítélet így nem jogerős, az ügy a Debreceni Ítélőtábla előtt folytatódik – írja közleményében a március 3-án kihirdetett ítélettel kapcsolatban az Országos Bírósági Hivatal.

Szabadon távozhatott a bíróságról a 17 éves Csenge gyilkosa
B. Roland négy év börtönt kapott, de az előzetesben töltött évek miatt el is engedték.

Megírtuk mi is: négy év börtönbüntetésre ítélte a bíróság a 17 éves borsodnádasdi K. Csenge gyilkosát, a 22 éves B. Rolandot.

A bíró indoklása szerint B. Roland gondatlanságból elkövetett emberölésben bűnös, azt ugyanis nem sikerült minden kétséget kizáróan megállapítani, hogy ő bántalmazta Csengét, mielőtt a vízaknába dobta.

A gyanúsított korábban azt állította, valóban találkozott a lánnyal a tragédia estéjén, ám Csenge egyszer csak közölte vele, mennie kell. Elváltak, később azonban B. Roland saját elmondása szerint egy erdős részen megtalálta az eszméletlenül fekvő lányt. Azt hitte, halott, és biztos volt benne, hogy őt gyanúsítják majd a megölésével. Ettől annyira megijedt, hogy Csengét a vízaknába dobta.

B. Rolandot az előzetesben töltött évek miatt el is engedték, kisétálhatott a bíróságról, csak a holmijáért megy vissza a börtönbe.

Kiemelt kép:MTI