Az I. kerület volt fideszes polgármesterének valahogyan lett 121 nap ki nem vett szabadsága

Ezek megváltása több millió forint közpénzbe került volna. Nem kapja meg.
Kapcsolódó cikkek

Számos leköszönő polgármesterhez hasonlóan dr. Nagy Gábor Tamás szabadságának megváltása is kérdéseket vet föl — kezdi Facebook-posztját V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere.

A kerület vezetője szerint az elektronikus rendszerben lévő adatok alapján 158 nap ki nem vett szabadságot tartottak számon a fideszes politikusnál, ami több mint 7,5 millió forint kifizetését jelentette volna. Hozzátette:

ha Nagy Gábor Tamást újraválasztják, ez a szabadságmegváltás akkor is járt volna, mivel az új polgármesteri ciklus új munkaviszonynak számít.

Naszályi arról ír, hogy az önkormányzat jegyzője felülvizsgálatot rendelt el a szabadság-nyilvántartásban, és megállapította, hogy 2016 elején az átvitt és az új éves szabadságkeretén felül 121 nap szabadság került be valahogyan a rendszerbe.

Azonban egy másik táblázat szerint 37 nap ki nem vett szabadság a valós mennyiség. Ennek a megváltása 1 millió 762 ezer forint. Ezt az utóbbi számítást terjesztették be és a december 12-i képviselő-testületi ülésen ezt fogadta el az új vezetés.

Ha a leköszönő polgármester vitatja a számítást, jogi úton megpróbálhatja érvényesíteni a véleményét — teszi hozzá a polgármester.

Kiemelt kép: Soós Lajos/MTI