A Jobbik kilép a győri ellenzéki összefogásból

A párt helyi elnöke szerint a kilépést régóta tervezték, nincs köze Borkai botrányához.

Eljött a várt pillanat! Kilépünk az ellenzéki összefogásból! – írta Fodor Roland, a Jobbik győri elnöke Facebook-oldalán. A politikus közölte: kedden mind a négy jobbikos jelölt visszalépett mint egyéni választókerületi képviselőjelölt.

Az ellenzéki moslékszövetség elveszítette a képviselőjelöltjeinek negyedét, és a minimális győzelmi esélyeit is. Kilépésünk hónapok óta tervezett volt, nincs köze a DK országos pártközpontja által megrendelt, a fideszes polgármestert ocsmány módon lejárató anyagokhoz!

– áll a képviselő posztjában.

Fodor szerint egykor azért csatlakoztak az összefogáshoz, mert tervük szerint „így a nemzetellenes baloldali pártok nem tudnak külön-külön frakciót alakítani az új közgyűlésben”.

Ehhez pedig szükséges volt pár hónapig belemennünk – minden jóérzésű polgár döbbenetére – ebbe a proletár rémálomba. Értelmes magyar ember nem támogathatja a gyurcsányista erők megerősödését sem Győrben, sem országosan

– fogalmazott Fodor, aki szerint a botrányba keveredett Borkai Zsolt polgármestert leváltani Glázer Tímea ellenzéki jelöltre semmit nem javítana a város helyzetén.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Krizsán Csaba