Elhagyod az országot, vagy börtönbe mész – fenyegető üzenetekről vallott Bige László

Az üzletember elmondta, nincsenek politikai kapcsolatai, de szerinte egy jogállamban nem múlhat ezen egy vállalat jövője.

Közvetítőkön keresztül kapott üzenetben már jó ideje választás elé állították ellenségei, vagy távozik országból vagy megy a rácsok mögé – ezt állította Bige László, aki szerint szolnoki gyárának bezáratása egy ellene indított bosszúhadjárat része.

Az üzletember a Klubrádiónak beszélt arról, hogy két barátján keresztül már tavaly üzentek neki, hogy vagy csomagol és megy, vagy a börtön.

Bige László szerint oligarchák állnak az ellen folyó vizsgálatok és a gyára bezáratása mögött, de neveket továbbra sem mondott.

Bige: Ez oligarchikus maffiatámadás
Még tíz napig nem zár be a szolnoki üzem, mert a milliárdos bírósághoz fordult.

Szerinte megtámadott cégével a bíróságon is nyerni fognak, ha pedig megalakul az Európai Bizottság, az unióba is kiviszi majd az ügyet.

A vállalkozó az egyik hátrányának tartja, hogy nincsenek politikai kapcsolatai, de szerinte egy jogállamban nem múlhat ezen egy vállalat jövője, ezért azt kéri a hatóságoktól, hogy törvényesen járjanak el velük szemben. Mindezt azzal összefüggésben mondta, hogy szolnoki vegyiüzemét bezáratta a katasztrófavédelem, amit egy ellene indított bosszúhadjárat részének tart.

Előzmények

Tavaly novemberben 300 fős különítmény szállta meg a Bige Holding szolnoki üzemét, akkor azt mondták a hatóságok, hogy a nyomozás hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmény gyanúja miatt folyik. Idén május végén Bigét a nyíregyházi rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki, és két napra őrizetbe vették vesztegetés gyanúja miatt.

Bige László az egyik legnagyobb hazai műtrágyagyártó, aki a napi.hu legfrissebb listája szerint a 10 leggazdagabb magyar közt van az országban.

Oligarchák vetettek szemet Bige László 220 milliárdos birodalmára
Nem szokott jó vége lenni annak, ha egy milliárdos vállalkozónál megjelenik a versenyhivatal és a rendőrség. Bige ráadásul vagy egy évtizede Csányi Sándor ellensége.

Kiemelt kép: MTI / Balázs Attila