Szerdán hajnalban fagy, pénteken délután 22 fok

Télből kora nyárba, egy napon belül.

Túlnyomóan derült, napos idő várható kedden, de délutántól északkelet felől egyre vastagabb felhőzet érkezik, és késő este Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdu-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében már helyenként gyenge eső, zápor is előfordulhat – áll a Kiderül időjárás-jelentésében. Az északkeleti, északi szelet a Zempléni-hegység környékén és az Észak-Alföldön erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között alakul. Késő estére 6, 12 fokra hűl le a levegő.

Szerdán napközben már nagyobbrészt erősen felhős időre számíthatunk, tartósabb napsütés délelőtt nyugaton valószínű. Keleten elszórtan, nyugaton néhol várható zápor. Az északkeleti, északi szél elsősorban északkeleten erősödhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű.

A héten pénteken lesz a legmelegebb, akkor a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul. A hétvége sem ígérkezik rossznak, szombaton 19, vasárnap 21 fok lehet.

Kiemelt kép: Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu