Most rácsos kaput vetettek be az MTVA-ban Hadházyékkal szemben

Az egész úgy indult, hogy a közmédia nem volt hajlandó az Európai Ügyészséghez való csatlakozásra buzdító hirdetést közzétenni.

Megtagadta a közmédia vezére (Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója) Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőtől annak a hirdetésnek a közzétételét, amely az Európai Ügyészségért indított petíció támogatására buzdít. (Azzal érvelt a közmédia vezére, hogy szerintük az nem tartalmaz konkrét közérdekű információra vonatkozó tájékoztatást, személyiségi jogokat sért, illetve – ez a legjobb rész – mert én szerkesztői befolyást próbáltam gyakorolni a közmédiára – írja Hadházy Facebook-bejegyzésében.)

Ezért Hadházy és Szél Bernadett, szintén független országgyűlési képviselő meglátogatták az MTVA Kunigunda utcai épületét, meg szerették volna kérdezni Dobost, hogyan néz ki szerinte egy közérdekű közlemény. Meg azt is szerették volna kideríteni, migránsozni, sorosozni miért lehet közleményben, de korrupcióról, Mészárosról, Orbánról miért nem lehet közérdekű közleményt leadni. De Hadházyék nem jutottak el Dobosig, mert amint odaértek a képviselők az épülethez, és odamentek a recepcióhoz, bezártak, lezártak minden bejáratot az épületnél, még egy rácsos kaput is.

A két FB-bejegyzés:

És

Kiemelt kép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt