Vadai: Orbán a fürdőszobába is golyóálló mellényben megy

A DK alelnöke így reagált arra, hogy mégis az adózók fizetik a kormányfő luxusrepüléseit.

Vadai Ágnes hazugságnak nevezte, hogy a magyar adófizetőknek nem kerül pénzbe Orbán Viktor luxusrepülőzése. A DK alelnöke emlékeztetett arra, hogy Havasi Bertalan sajtófőnök korábban  ugyan rezzenéstelen arccal nyilatkozta ennek ellenkezőjét, de Pintér Sándor megcáfolta.

A belügyminiszter kérdésre válaszolva bevallotta: a kormányfőt több útjára is elkísérte a TEK – természetesen saját költségvetésük terhére. A Terrorelhárító Központot pedig az adófizetők pénzéből tartják fenn.

Orbánt luxusrepülésein közpénzen védi a TEK 
A belügyminiszter elismerte, a meccsnézésekért mégis fizetnek az adófizetők.

A Demokratikus Koalíció szánalmasnak tartja, ha úgy tálalják a kormányfő hobbiját, hogy az az adófizetőknek nem kerül semmibe.

Holott azt már az óvodások is tudják, hogy Orbán Viktor még a fürdőszobába is kevlár mellényben megy, nyilvánvaló volt, hogy külföldre is viszi a speciális díszkíséretét.

Pintér Sándor válasza után a DK szerint a kormánynak kötelessége tisztázni: mennyibe került valójában a miniszterelnök repkedése; milyen létszámú testőrséget utaztatott magával; a TEK embereinek is kijárt-e az a luxus, ami a miniszterelnöknek.

Kiemelt fotó: 24.hu / Bielik István