Heller Ágnes: Orbánnál most a Jobbik is jobb

Öngyilkosság, ha nem fog össze az ellenzék - mondja a liberális filozófus.

Meg kell egyezniük az ellenzéki pártoknak a jövő évi választás előtt, különben újabb négy évig irányíthatja a Fidesz az országot, ami tragédia lenne. Erről beszélt a Hír TV Egyenesen című műsorában Heller Ágnes. A liberális filozófus szerint ha kettőnél több ellenzéki lista lesz 2018-ban, akkor biztosra vehető a Fidesz-KDNP győzelme, mert

a politika a jelenről szól.

Márpedig jelenleg az a helyzet, hogy nem nyerhető meg a 2018-as választás, ha kettőnél több ellenzéki lista van. Ha az ellenzék – ideológiai megfontolások miatt – külön indul, veszít.

Öngyilkosság ebben gondolkozni.

Szerinte ugyanis már nem bal- és jobboldal között van konfliktus, hanem azok között, akik lebontották a jogállamot, és azok között, akik szeretnék visszaállítani azt.

A Fidesz zsarnoksága elleni küzdelemben semmi más nem számít.

A Jobbik és a baloldal összefogásáról Heller Ágnes azt mondta, most nem az a kérdés, egyetért-e valaki a Jobbikkal, Gyurcsánnyal.

Ő sem ért egyet még a jelenlegi Jobbikkal sem, de észnél kell lenni, kompromisszumot kell kötni, mert az első és legfontosabb Orbán megbuktatása.

Mint mondta, már most is nagy a bizalmatlanság, de

ha a Fidesz nyeri a választásokat mindenütt ott lesz a keze, és senki sem fog senkiben bízni.

Heller Ágnes az interjúban Orbánt olyan hajóskapitányhoz hasonlította, aki tudatosan vezeti hajóját sziklának. Szerinte ilyenkor az utasok egyetlen épeszű válasza, ha nem engedik kormányozni.