Váratlan helyen tűnt fel Kim Dzsongun

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Gyárlátogatáson járt az észak-koreai diktátor.
Korábban a témában:

Kim Dzsongun észak-koreai diktátor felesége, Ri Szoldzsu és húga, Kim Jodzsong társaságában tekintett egy kozmetikai gyárat Phenjanban, írja a BBC.

Mivel az ENSZ az utóbbi időszakban több szankciót is kivetett sorozatos nukleáris tesztjei miatt Észak-Koreára, az elszigetelt országban hiánycikké váltak a külföldi luxustermékek, így a sminkkellékek is.

Fotó: Europress/AFP PHOTO/KCNA VIA KNS

A jelek szerint ez pedig arra ösztökélte Kim Dzsongunt, hogy kifejlessze saját kozmetikaiparát, amelynek sajtóhírek szerint a két legfőbb márkája a Bomhyanggi és az Unhasu lett.

Bár a diktátorról leggyakrabban katonai létesítményeknél készül fotó, a mostani gyárlátogatás a propaganda fontos pillére.

Fotó: Europress/AFP PHOTO/KCNA VIA KNS

Elemzők szerint Kim Dzsongun ezzel akarja megmutatni, hogy képes gondoskodni a saját népéről és olyan jólétet biztosítani az embereknek, mint Peking vagy Szöul.

Bár mindenki tudja, hogy ez nem így van, a rezsim számára fontos, hogy anyagi örömöket tudjon nyújtani a lakosoknak.

 

 

Érdekesség, hogy az észak-koreai vezér feleségével és lánytestvérével ment el a gyárba, ugyanis a két nő csak rendkívül ritkán mutatkozik a nyilvánosság előtt.

Kiemelt kép: Europress/AFP PHOTO/KCNA VIA KNS